Kantarell-och fetaostsallad

En ovanligt lyckad blandning av fetaost och svamp, här i en mättande sallad med bulgur som bas.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 2 dl bulgur
  • 4 dl grönsaksbuljong (4 dl vatten + 1 buljongtärning)
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk apelsinmarmelad
  • 150 g fetaost
  • 6 dl rensade kantareller
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 fasta tomater
  • färsk timjan och dragon

Gör så här:

Finhacka löken och koka den tillsammans med bulgur. Koka i buljong under lock i cirka 10 minuter eller enlig anvisningarna på förpackningen tills all vätska koka in.

Blanda olivolja, citronsaft och apelsinmarmelad och blanda med bulgurn.

Tärna fetaosten och blanda ner.

Rensa och skär svampen i stora bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek tills svampen fått fin stekyta. Krydda dem med salt och svartpeppar.

Klyfta tomaterna och blanda sedan samman bulgursalladen med svamp och tomat. Krydda med färsk timjan och dragon och servera varm eller ljummen.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Julbröd

Hembakat vörtbröd till julbordet

Kryddiga julbröd fyller huset med doften av jul. Baka ett enkelt vörtbröd med vårt nya recept!

Smakrika bröd hör hemma på julbordet och rimmar väl med traditionell julmat. Baka med klassiska kryddor eller gör en modernare variant med julmust som bas. Ett julbröd med pomerans, anis och fänkål passar både grytan och till sillen. Kanske ett rent pomeransbröd om du vill renodla en kryddsmak? Mjuka hålkakor eller havrebröd är snabbakat och går fint till ostarna, sill eller kallskurna pålägg. Bakar du vörtbröd kan du göra ett storbak med vört som ger hela 6 fina limpor eller prova vårt nya snabbrecept på vörtbröd med julmust i degen. Enkelt och gott utan mycket knådande eller förberedelser.

 hembakatbrod.se

Sylt och chutney av rabarber

Fånga rabarbersmaken i flykten

Spara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt.

kokasylt.se

Bagels

Annorlunda fikabröd

Bagels är det perfekta brödet både frukost, lunch och fika. Prova citronbagels!

bagelsrecept.se


Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

Svamp är en självklar smaksättare som blir basen i allt från goda svamppajer till mustig svampsoppa. Har du provat att kombinera svamp och ost även i soppa? I grytan tillsammans med fläskkött lyfter champinjoner smaken till nya höjder. En god paj med svamp passar både vardag som fest. Den som vill bjuda lite finare till helgen provar ett nytt recept på kikärtsfyllda champinjonhattar under parmesantäcke. Garanterat god helg!

 helgmenyn.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...