![]() ![]() Svamprisotto![]() Svamp är en av de absolut bästa smaksättarna på risotto. Ingen risk att misslyckas! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Rensa och dela svampen. Finhacka löken. Skala och tärna palsternackan. Stek upp löken och palsternackan i oljan i en kastrull stor nog att rymma risotton. Låt den bli mjuk och tillsätt svampen. Låt vätskan koka in och tillsätt riset. Låt det svettas lite tillsammans med svampen och löken tills riset är blankt. Rör ner buljong och vinäger och koka upp. Rör i risotton då och då och tillsätt mer vätska om den börjar bli torr. Efter cirka 20 minuter eller när riset är krämigt och mjukt men ännu har lite kärna kvar, rör ner osten och tag kastrullen från värmen. Varmhåll och servera varm tillsammans med grönsaker, sallad och ett gott bröd. ![]() ![]() ![]()
|
|