SvamppirogerSvamp och mathavre blir en matig fyllning i piroger. Du behöver
Gör så här:12 st. Slå 1 dl kokhett vatten över den torkade svampen. Ställ åt sidan och låt dra i minst 15 minuter. Ansa och tärna champinjonerna. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs champinjoner, lök, vitlök och karl johan i cirka 5 minuter. Obs! Spara blötläggningsspadet från svampen. Strö majsenamjölet över svampen, rör om och tillsätt därefter svampspadet och mjölken. Krydda med salt och peppar och låt puttra tills det tjocknat. Kavla ut smördegen. Dela varje platta i två kvadrater. Blanda svampstuvningen med mathavren och den rivna osten. Fördela på ena sidan av kvadraterna. Vik över till trianglar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck samman kanterna med en gaffel så de sluter tätt. Pensla med uppvispat ägg. Baka på 200 grader i cirka 15 minuter, tills de fått fin färg. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorLyxig kladdkakaDags för en härlig långfika i helgen? Prova nya, goda recept på kladdkaka med jordnötter! BakakakaMera choklad!Ofta är det enkla det goda. Att baka eller laga med bra råvaror räcker långt och blir nästan alltid gott. Men ibland kan det bli för lite av det goda... Passa på att baka en härligt chokladstinn kaka i veckan! Fylld med mörk choklad, täckt med chokladtryffel och servera med vispad grädde i överflöd! Har du redan provat fransk chokladkaka? Kanske en choklad- och kokosfylld kladdkaka. Eller varför inte en chokladpaj? Chokladmuffins, någon? Kanske en riktigt lyxig cheesecake? Mer av det goda tack! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|