![]() ![]() Stekt svamp, grundrecept![]() Smörstekt svamp är gott till mycket. Mest klassiskt är kantareller på bröd, men du kan använda svampen till allt från pastapytt till matiga sallader. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:När du steker svamp blir resultatet olika beroende på vilken sort du väljer. Svamparna innehåller olika mycket vatten. För att få knaprigare svamp med fin stekyta är det bra att koka bort lite av vattnet innan smöret tillsätts - annars blir svampen lätt kokt och inte stekt. Om du har små och/ eller torra kantareller kan du ofta steka dem direkt i smör utan att de börjar koka. Borsta och rensa svampen. Skär bort dåliga bitar och se till att ingen jord följer med. Är svampen mycket svår att få ren så kan du skölja den försiktigt i kallt vatten. Skär svamparna i lika stora bitar. Värm en stekpanna eller stekgryta till medelhög värme. Lägg i svamparna och låt vätskan i svamparna koka bort. Lägg ner smöret i pannan och sänk värmen. Låt svampen fräsa cirka fem minuter tills den fått fin färg och lite knaprig yta. Salta och stör gärna lite svartpeppar över svampen innan den serveras. ![]() ![]() ![]()
|
|