Ljummen potatissallad med kantareller

Riktig sommarmat! En god kombination av svamp, färskpotatis och örter.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 kg kokt, kall färskpotatis
  • ca 5 dl rensade kantareller
  • 2 msk smör
  • 75 g halloumiost
  • 1/2 zucchini
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ca 1/2 dl färsk, rensad oregano
  • ca 1 dl färsk, rensad basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd- eller gullök

Gör så här:

Börja med dressingen. Mixa samman olja, honung, salt, peppar, oregano, basilika och vitlök i en burk eller skål.

Skär potatisen i stora bitar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och vänd ner potatisen. Låt den få svag färg, sänk och låt bli genomvarm. Lägg upp i serveringsskål eller på ett fat.

Smörstek nu svampen - lägg den i pannan på medelhög värme och låt vattnet dunsta innan du tillsätter smör och låter den bli knaprig. Salta svampen lite i pannan och strö den över potatisen.

Skär halloumiosten i stavar eller smala skivor. Stek den hastigt och strö över salladen.

Skiva zucchinin tunnt med en osthyvel eller kniv. Stek skivorna hastigt i smör eller olivolja, vik och fördela jämnt över hela salladen.

Ringla till sist över örtdressingen och servera salladen ljummen. Gärna som tillbehör till fisk eller fågel.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kantareller

Snabblagad svamplycka

Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken.

pastarecept.nu

Kladdkakor

Elegant

Visst kan en kladdkaka vara elegant! Prova kladdkaka med tryffel.

kladdkakor.se


Veganskt

Helgwok

Prova en helgrön wok till helgen! Grönt är gott!

Ett stor mängd vegetarisk i kosten mår de flesta bra av. Och det är inte så svårt att göra god, vegetarisk eller vegansk mat.

Testa pannkakor som även veganen gillar nästa gång! Kanske prova våfflor utan mjölk eller ägg?

En god linssoppa som förrätt passar fint inte bara till vegetarisk mat utan även till andra rätter.

Eller baka en omgång piroger som passar fint som tilltugg till soppan eller på utflykten.

Pepparochsalt slår gärna ett slag för en god och enkel wok till helgen. Utmärkt mat, inte bara för den som alltid väljer veganskt!

God och grön helg på er!

 veganrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...