![]() ![]() Ljummen potatissallad med kantareller![]() Riktig sommarmat! En god kombination av svamp, färskpotatis och örter. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Börja med dressingen. Mixa samman olja, honung, salt, peppar, oregano, basilika och vitlök i en burk eller skål. Skär potatisen i stora bitar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och vänd ner potatisen. Låt den få svag färg, sänk och låt bli genomvarm. Lägg upp i serveringsskål eller på ett fat. Smörstek nu svampen - lägg den i pannan på medelhög värme och låt vattnet dunsta innan du tillsätter smör och låter den bli knaprig. Salta svampen lite i pannan och strö den över potatisen. Skär halloumiosten i stavar eller smala skivor. Stek den hastigt och strö över salladen. Skiva zucchinin tunnt med en osthyvel eller kniv. Stek skivorna hastigt i smör eller olivolja, vik och fördela jämnt över hela salladen. Ringla till sist över örtdressingen och servera salladen ljummen. Gärna som tillbehör till fisk eller fågel. ![]() ![]() ![]()
|
|