Ljummen potatissallad med kantareller

Riktig sommarmat! En god kombination av svamp, färskpotatis och örter.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 kg kokt, kall färskpotatis
  • ca 5 dl rensade kantareller
  • 2 msk smör
  • 75 g halloumiost
  • 1/2 zucchini
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ca 1/2 dl färsk, rensad oregano
  • ca 1 dl färsk, rensad basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd- eller gullök

Gör så här:

Börja med dressingen. Mixa samman olja, honung, salt, peppar, oregano, basilika och vitlök i en burk eller skål.

Skär potatisen i stora bitar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och vänd ner potatisen. Låt den få svag färg, sänk och låt bli genomvarm. Lägg upp i serveringsskål eller på ett fat.

Smörstek nu svampen - lägg den i pannan på medelhög värme och låt vattnet dunsta innan du tillsätter smör och låter den bli knaprig. Salta svampen lite i pannan och strö den över potatisen.

Skär halloumiosten i stavar eller smala skivor. Stek den hastigt och strö över salladen.

Skiva zucchinin tunnt med en osthyvel eller kniv. Stek skivorna hastigt i smör eller olivolja, vik och fördela jämnt över hela salladen.

Ringla till sist över örtdressingen och servera salladen ljummen. Gärna som tillbehör till fisk eller fågel.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Julbröd

Hembakat vörtbröd till julbordet

Kryddiga julbröd fyller huset med doften av jul. Baka ett enkelt vörtbröd med vårt nya recept!

Smakrika bröd hör hemma på julbordet och rimmar väl med traditionell julmat. Baka med klassiska kryddor eller gör en modernare variant med julmust som bas. Ett julbröd med pomerans, anis och fänkål passar både grytan och till sillen. Kanske ett rent pomeransbröd om du vill renodla en kryddsmak? Mjuka hålkakor eller havrebröd är snabbakat och går fint till ostarna, sill eller kallskurna pålägg. Bakar du vörtbröd kan du göra ett storbak med vört som ger hela 6 fina limpor eller prova vårt nya snabbrecept på vörtbröd med julmust i degen. Enkelt och gott utan mycket knådande eller förberedelser.

 hembakatbrod.se

Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

bakakaka.se

Efterrätter

Krydda kakan!

En god kaka till kaffet är aldrig fel. Prova en Ingerfärs- och kardemummakaka till efterrätt eller fika!

efterratter.se


Salladsrecept

Matig sallad

En fräsch sallad kan vara mättande nog för en hel middag. Fetaostsallad är snabbt, lätt och gott!

Sallad är allroundrätten som passar såväl förrätt som huvudrätt. Och visst kan en sallad mätta: Prova en ny matig sallad till kvällen. Sallad på quinoa och ruccola är smakrikt och läckert med stil! Laga en läcker pastasallad med pesto eller gör klassisk rissallad med tärnad skinka, ost och ägghalvor. Gillar du fetaost är den klassiska fetaostsalladen ett gott och snabblagat val. Ett hembakat bröd till och du har en festmåltid i all enkelhet!

 salladsrecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...