Ljummen potatissallad med kantareller

Riktig sommarmat! En god kombination av svamp, färskpotatis och örter.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 1 kg kokt, kall färskpotatis
  • ca 5 dl rensade kantareller
  • 2 msk smör
  • 75 g halloumiost
  • 1/2 zucchini
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ca 1/2 dl färsk, rensad oregano
  • ca 1 dl färsk, rensad basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd- eller gullök

Gör så här:

Börja med dressingen. Mixa samman olja, honung, salt, peppar, oregano, basilika och vitlök i en burk eller skål.

Skär potatisen i stora bitar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och vänd ner potatisen. Låt den få svag färg, sänk och låt bli genomvarm. Lägg upp i serveringsskål eller på ett fat.

Smörstek nu svampen - lägg den i pannan på medelhög värme och låt vattnet dunsta innan du tillsätter smör och låter den bli knaprig. Salta svampen lite i pannan och strö den över potatisen.

Skär halloumiosten i stavar eller smala skivor. Stek den hastigt och strö över salladen.

Skiva zucchinin tunnt med en osthyvel eller kniv. Stek skivorna hastigt i smör eller olivolja, vik och fördela jämnt över hela salladen.

Ringla till sist över örtdressingen och servera salladen ljummen. Gärna som tillbehör till fisk eller fågel.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakabullar

Andra bullar

Vem kan motstå nybakade bullar? Nu öppnar bakabullar.se, sajten med våra favoritrecept på bullar!

bakabullar.se

Baka med rabarber

Älskade rabarber!

Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara.

smulpaj.se


Kyckling

Citrongrillad

Citron och timjan kan aldrig bli fel. Servera citronkyckling, där honung och timjan ger smak.

Helgrillad kyckling är för många en självklar helgrätt. I dag finns det både svenskuppfödd och kravmärkt kyckling att köpa på många orter. På så sätt kan du styra över kvalitén på djuruppfödning. Dessutom blir den så mycket godare än färdigköpt! Att laga kyckling i ugn är tacksamt och brukar bli bra. Laga helstekt kyckling med yoghurt eller prova ett gott recept på citronkyckling med timjan.

Den som inte har tid utan behöver kortare tid i ugn väljer ostgratinerad kyckling eller kanske baconlindad dragonkyckling.

Smakfull helg önskar pepparochsalt.se!

 kycklingrecept.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...