Svampsoppa, grundreceptEtt enkelt och bra grundrecept på svampsoppa. Lätt att variera och krydda själv! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skär svampen i bitar. Spara gärna några större bitar. Finhacka löken och fräs den i smör i en soppkastrull. Tillsätt svampen och låt den förvälla tills vätskan kokat in. Pudra över vetemjölet och späd med buljong under omrörning. Tillsätt grädden. Låt soppan sjuda i 15-20 minuter. Smaka av med svartpeppar och eventuellt mera salt och servera varm tillsammans med nybakat bröd. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorVarianterHöstmörker är ett utmärkt skäl för att baka kladdkaka! Klassikern eller nyskrivna recept? Lingon till mat och bakningSyrligt och sött med lingonLingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och? TårtorTårtor för alla tillfällen
Gräddtårtan förknippas starkt med kalas, prova en ovanligt god variant med lemon curd i fyllningen! När de färska bären börjar komma lyfts de fram fint i en härlig pannkakstårta. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|