Svampomelett

En rustik omelett med potatis, lök och svamp... Riktigt matigt och gott!

Du behöver

Receptet är för 2-4 personer.

  • 4 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 100 g fast skogssvamp
  • 3ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 8 cocktailtomater
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • persilja till dekoration

Gör så här:

Skala och tärna potatisen. Skala och grovhacka löken.

Rensa svampen och dela om det är stora svampar. (Trattkantareller/ gul kantarell och trumpetsvamp behöver inte delas annat än för rensningen.)

Stek löken tillsammans med potatisen i smöret på medelhög värme i cirka 10 minuter, tills potatisen börjar bli mjuk och fått färg.

Tillsätt svampen och låt den steka med tills det mesta av vätskan kokat bort.

Vispa samman ägg, vatten och salt. Häll stanningen över potatisen och svampen. Sänk värmen till under medelvärme.

Skär tomaterna och lägg ut över ytan.

Låt omeletten steka färdigt på låg värme i cirka 10 minuter.

Strö ut timjan och parmesan över omeletten. Dekorera gärna med klippt persilja och servera varm.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Grilla

Hälsa våren vid grillen

Till Valborg vill vi grilla! Gör en riktigt god potatissallad med bacon som stillar hungern i väntan på den perfekta glöden.

helgmenyn.se

Gratänger

Värmande och matiga potatisgratänger

Enkel vardagsmat eller lyxigt tillbehör till helgsteken? En klassisk gratäng med potatis som bas är båda delar!

gratäng.se


Glutenfritt

Glutenfria småkakor som alla gillar!

Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor!

Småkakor är kakfatets absoluta storheter. Men äter man inte vetemjöl kan det låta krångligt att få till gott fika. Men just småkakor är faktiskt lättare än man tror att baka glutenfritt. Inte bara kokostoppar utan också kanelskorpor har en självklar plats till latten. Eller varför inte klassiker som glutenfria havrekakor eller knapriga chokladkakor, helt utan vetemjöl.
Själva väljer vi ett nytt recept på glutenfria kokakakor. Knäckiga och knapriga! Och lätta att lyckas med. Vill du har ett stort fikabord finns förstås både glutenfri kladdkaka, scones och äppelpaj… Men ibland är det enkla det allra godaste. I alla fall när det gäller småkakor.
 

 glutenfriarecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...