![]() ![]() Svampomelett![]() En rustik omelett med potatis, lök och svamp... Riktigt matigt och gott! Du behöverReceptet är för 2-4 personer.
Gör så här:Skala och tärna potatisen. Skala och grovhacka löken. Rensa svampen och dela om det är stora svampar. (Trattkantareller/ gul kantarell och trumpetsvamp behöver inte delas annat än för rensningen.) Stek löken tillsammans med potatisen i smöret på medelhög värme i cirka 10 minuter, tills potatisen börjar bli mjuk och fått färg. Tillsätt svampen och låt den steka med tills det mesta av vätskan kokat bort. Vispa samman ägg, vatten och salt. Häll stanningen över potatisen och svampen. Sänk värmen till under medelvärme. Skär tomaterna och lägg ut över ytan. Låt omeletten steka färdigt på låg värme i cirka 10 minuter. Strö ut timjan och parmesan över omeletten. Dekorera gärna med klippt persilja och servera varm. ![]() ![]() ![]()
|
|