SvampomelettEn rustik omelett med potatis, lök och svamp... Riktigt matigt och gott! Du behöverReceptet är för 2-4 personer.
Gör så här:Skala och tärna potatisen. Skala och grovhacka löken. Rensa svampen och dela om det är stora svampar. (Trattkantareller/ gul kantarell och trumpetsvamp behöver inte delas annat än för rensningen.) Stek löken tillsammans med potatisen i smöret på medelhög värme i cirka 10 minuter, tills potatisen börjar bli mjuk och fått färg. Tillsätt svampen och låt den steka med tills det mesta av vätskan kokat bort. Vispa samman ägg, vatten och salt. Häll stanningen över potatisen och svampen. Sänk värmen till under medelvärme. Skär tomaterna och lägg ut över ytan. Låt omeletten steka färdigt på låg värme i cirka 10 minuter. Strö ut timjan och parmesan över omeletten. Dekorera gärna med klippt persilja och servera varm. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BufféPlanera sommarens bufféBuffé är en avslappnad bjudform som ger mycket valfrihet. Säsong för sparris - vi bjuder på buffévarianter som sparris med parmesan eller parmaskinka! FruktreceptFem om dagenPaj, sallad, soppa, smoothie. Vi äter gärna fem frukter om dagen, särskilt när de samsas i en fruktsallad! MuffinsRäddningen i en veckad pappersform
Snabbakade, enkla och oemotståndliga - muffins finns i många skepnader och fungerar alltid. Allt från morotskaka i muffinsform, via svartvinbärsmuffins till riktigt fullproppade nöt- och chokladmuffins som kan fresta de flesta. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|